Έχω λάβει αρκετές ερωτήσεις ζητώντας τη γνώμη μου σχετικά με την είδηση για 2 άτομα που υπέκυψαν το 2011 από λοίμωξη του εγκεφάλου που προκλήθηκε από τη χρήση σκεύους Neti με μολυσμένο νερό. Η θανατηφόρα λοίμωξη οφειλόταν σε αμοιβάδα που ονομάζεται Naegleria fowleri.

Προβάλω συνεχώς τα οφέλη της ρινικής πλύσης εδώ και 25 χρόνια και πιστεύω ότι η πλύση του προσωπικού φίλτρου, της μύτης μας, έχει πολύ νόημα. Το πρόβλημα που προέκυψε, ωστόσο, είναι ότι η εισαγωγή νερού στα ιγμόρεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ειδικά εάν το νερό που χρησιμοποιείται είναι μολυσμένο.
Πάντα, η χρήση απεσταγμένου νερού λύνει εύκολα το πρόβλημα της μόλυνσης, όμως δεν αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα της εισόδου νερού και κυρίως, των μολυσμένων ρινικών εκκρίσεων στα ιγμόρεια.

Υποστήριζα πάντοτε την κοινή άποψη ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να διοχετεύουν το νερό στις κοιλότητες των ιγμορείων. Τα ιγμόρεια (αλλιώς παραρρίνιοι κόλποι) είναι κλειστές κοιλότητες που παράγουν έως και ένα τέταρτο (του λίτρου) βλέννης την ημέρα, το οποίο αποστραγγίζεται αποκλειστικά μέσω ενός ανοίγματος διαμέτρου 0,64 εκατοστών στη ρινική κοιλότητα. Η κατεύθυνση της ροής, με τη βοήθεια των κροσσών, οι οποίοι είναι μικρές τρίχες σκουπίσματος, προσανατολίζεται προς τα έξω. Εάν το άνοιγμα αποστράγγισης διατηρείται καθαρό και ανοικτό, η βλέννη και οι εκκρίσεις που παράγονται στα ιγμόρεια μπορούν να απορριφθούν και όλα να είναι καλά. Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι το άνοιγμα των ιγμορείων δεν προοριζόταν ποτέ να επιτρέπει την είσοδο νερού ή εκκρίσεων μέσα στους κόλπους.

Επομένως, πρέπει να ενθαρρύνουμε τη φυσική αποστράγγιση της βλέννης μέσω έκπλυσης κατά μήκος της ρινικής επιφάνειας και καθαρισμού του ανοίγματος αποστράγγισης των κόλπων. Σε αντίθεση με το Neti, το Nasopure σύστημα ρινικής πλύσης της Dr Hana έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να καθαρίζει τη ρινκή κοιλότητα, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό την εισαγωγή εκκρίσεων από τη ρινική κοιλότητα στους παραρρίνιους κόλπους.

Επιπλέον, εάν το διάλυμα άλατος είναι υπερτονικό, τα παθογόνα σωματίδια καταστρέφονται από μια διαδικασία που ονομάζεται ώσμωση. Η ώσμωση είναι διάχυση ή κίνηση ρευστού μέσω ημιπερατής μεμβράνης από περιοχή με χαμηλή συγκέντρωση άλατος σε περιοχή με υψηλότερη συγκέντρωση άλατος. Έτσι, όταν ένα παθογόνο βακτήριο ή αμοιβάδα εκτίθεται σε ένα αλμυρό διάλυμα, συρρικνώνεται και πεθαίνει.

Η αποστολή μας στη BeWell Health, LLC είναι να δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν λιγότερα φάρμακα και να αποφεύγουν τα ρινικά προβλήματα, με φυσικό τρόπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο για την έκλπυση της μύτης σας, ώστε να νιώθετε ασφάλεια. Για την ευκολία σας, ωστόσο, έχω εφεύρει το σύστημα ρινικής πλύσης της Dr. Hana ως μια καθαρή, εναλλακτική και απλή απάντηση για την αποφυγή των παρενεργειών και των άλλων δαπανών που σχετίζονται με τα σύγχρονα φάρμακα και τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Συμπερασματικά, καθαρίστε τη ρινική κοιλότητα… αποφεύγοντας τη διοχεύτεση και συγκέντρωσή του στα ιγμόρεια, με υπέρτονο διάλυμα… Τίποτα διαφορετικό δε θα είναι πιο αποτελεσματικό, και η αναπνοή σας θα πραγματοποιείται ευκολότερα, με φυσικό τρόπο!

Πηγή: http://www.nasopure.com/category_s/1856.htm