Δεν προκαλεί έκπληξη το ότι με την επίθεση των χημικών ουσιών, των αρωμάτων, των ρύπων, της σκόνης και της γύρης, τα ρουθούνια μας δέχονται τεράστια πίεση. Η αλλεργική ρινίτιδα είναι η πέμπτη συχνότερη χρόνια ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκατομμύρια άνθρωποι απουσιάζουν από τη δουλειά τους ή το σχολείο κάθε χρόνο, εξαιτίας των συμπτωμάτων της αλλεργίας. Οι περισσότεροι από αυτούς που αγοράζουν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα τα αγοράζουν στην προσπάθειά τους να ανακουφίσουν αυτά τα συμπτώματα. Εάν η μύτη είναι καθαρή, μπορεί να λειτουργήσει – η τακτική ρινική πλύση απομακρύνει το 80% των ερεθιστικών παραγόντων και της γύρης, προλαμβάνει τα συμπτώματα και μειώνει τη χρήση φαρμάκων.

Τα προβλήματα της μύτης αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την πλύση των ρινικών ιστών! Η πλύση της μύτη σας, ή αλλιώς του «προσωπικού σας φίλτρου», είναι τόσο σκόπιμη όσο το πλύσιμο οποιουδήποτε φίλτρου μηχανής- η μηχανή θα δουλεύει πιο αποτελεσματικά. Έχω δει από την προσωπική μου εμπειρία στο ιατρείο μου ότι εκείνοι που πραγματοποιούν τακτικά ρινικές πλύσεις είναι γενικά πιο υγιείς. Η απλή τεχνική της ρινικής πλύσης είναι αρκετά εύκολη ακόμη και για ένα παιδί ηλικίας δύο ετών και αποτελεσματική σε όλες τις ηλικίες.

Η ετυμηγορία έχει ανακοινωθεί – φέτος σε εξειδικευμένο περιοδικό που απευθύνεται σε Παιδοωτορινολαρυγγολόγους δημοσιεύτηκε μελέτη η οποία υποστηρίζει τη χρήση της ρινικής πλύσης με υπέρτονο διάλυμα άλατος ως προληπτική προσέγγιση ενάντια στις λοιμώξεις των αυτιών. Πρόσθετες έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που πραγματοποιούν ρινικές πλύσεις προλαμβάνουν τα συμπτώματα της αλλεργίας, μειώνουν τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής, και ουσιαστικά, τον αριθμό των δευτερoγενών βακτηριακών λοιμώξεων που βιώνουν – όπως αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη, «τα αντιβιοτικά δεν μειώνουν τα συμπτώματα των λοιμώξεων των παραρρινικών κόλπων». Ωστόσο, ακόμα οι γιατροί συνταγογραφούν σαράντα εκατομμύρια συνταγές κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση λοιμώξεων των παραρρινικών κόλπων!

Το Nasopure της Dr Hana – που δημιουργήθηκε από την παιδίατρο χρησιμοποιώντας τη σοφία μιας μητέρας – είναι πατενταρισμένο σύστημα ρινικής πλύσης- χωρίς BPA (Δισφαινόλη), παραγόμενο και συναρμολογούμενο στις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ και με 100% εγγύηση ικανοποίησης από τη χρήση του.

Πηγή: http://www.nasopure.com/Freedom_from_allergies_s/1854.htm