patend

Η μύτη είναι το φίλτρο του σώματος, που το προστατεύει από ασθένειες καθώς αναπνέουμε χιλιάδες λίτρα αέρα κάθε μέρα.

Ο ρινικός καθαρισμός παρέχει σημαντική άμυνα για τη διατήρηση της υγείας της μύτης, των ιγμορείων και των αυτιών. Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν το Nasopure® σε καθημερινή βάση αναφέρουν ότι τους προσφέρει ανακούφιση και αναζωογόνηση. Γι’αυτούς, είναι μία τόσο αυτόματη συνήθεια όπως το βούρτσισμα των δοντιών και ταυτόχρονα τόσο αναζωογονητική όσο το καθημερινό ντους.

Η συσκευή Nasopure®, χρησιμοποιούμενη με τα συνοδευτικά φακελάκια ρυθμιστικού άλατος απομακρύνει από τη μύτη τις ερεθιστικές ουσίες, τα ξένα σωματίδια και τα υπολείμματα βλέννας. Το ρυθμιστικό διάλυμα άλατος καθαρίζει τις ρινικές διόδους, ενώ ενυδατώνει και καταπραΰνει τις ερεθισμένες μεμβράνες.

Τα μοναδικά αυτά χαρακτηριστικά καθιστούν το απόλυτα φυσικό Nasopure® το αποτελεσματικότερο προϊόν ρινικού καθαρισμού.

Η πατενταρισμένη σχεδίαση του Nasopure®, επιτρέπει τον τέλειο έλεγχο της πίεσης και της ροής του διαλύματος. Η συσκευή Nasopure® σας επιτρέπει να κρατήσετε το κεφάλι σας σε ευθεία χωρίς να σκύψετε ή να στρίψετε τον λαιμό σας. Όταν το χρησιμοποιείτε σύμφωνα με τις οδηγίες, το διάλυμα καθαρίζει αποτελεσματικά τις ρινικές κοιλότητες χωρίς να γεμίζει τα ιγμόρεια.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός του Nasopure® βοηθάει τον καθαρισμό των ιγμορείων με φυσικό τρόπο, μειώνοντας την ανάγκη για συνεχή χρήση φαρμάκων.

Το Nasopure® είναι τόσο εύκολο και ασφαλές στην εφαρμογή του που άνετα ένα παιδί 2 χρονών μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ;

Η αποτελεσματική ρινική πλύση:

• καθαρίζει και απομακρύνει τις κολλώδεις, πηκτές βλέννες και ανακουφίζει από τη ρινική συμφόρηση, ρευστοποιώντας τις εκκρίσεις

• συρρικνώνει τις διογκωμένες μεμβράνες

• αφήνει τις ρινικές κοιλότητες να στραγγίξουν φυσικά, απομακρύνοντας μηχανικά αλλεργιογόνα, βακτήρια, ιούς και ακαθαρσίες. Ειδικότερα, αφαιρεί το 80% των αλλεργιογόνων και έτσι μειώνει την ανάγκη για αντιαλλεργικά φάρμακα

• διατηρεί με καθημερινή εφαρμογή την υγεία των ρινικών κοιλοτήτων καθαρίζοντας τις μικρές τρίχες οι οποίες λειτουργούν σαν φίλτρα, παγιδεύοντας τα μικρόβια

• βοηθάει στην πρόληψη των μολύνσεων του ανώτερου αναπνευστικού, όπως κοινό κρυολόγημα, γρίπη και ιγμορίτιδα

• μειώνει την εξάρτηση από χημικά φάρμακα όπως αντιβιοτικά, αντισταμινικά, ρινικά στεροειδή, αποσυμφορητικά και φάρμακα για το άσθμα

• ανακουφίζει από τη ρινική ξηρότητα

• βελτιώνει την αίσθηση της οσμής και της γεύσης αλλά και την άσχημη αναπνοή

• λειτουργεί συμπληρωματικά στη θεραπεία ιγμορίτιδας και ρινίτιδας

• συμβάλλει στη μείωση του ροχαλητού

• συμβάλλει στη μείωση των επεισοδίων ρινικών αιμορραγιών

• καθαρίζει τους αεραγωγούς που συνδέονται με τη μύτη

• καταπραΰνει και ανακουφίζει από τη δυσκολία αναπνοής που προκαλείται από φαρμακευτικούς παράγοντες, όπως π.χ. στην κυστική ίνωση

• καθαρίζει τους ιστούς της μύτης που επιβαρύνονται από τις θεραπείες με ακτινοβολία στον εγκέφαλο και στην περιοχή της μύτης

• χαρίζει βαθύτερη, πιο χαλαρή αναπνοή

• είναι απόλυτα ασφαλής

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΝΙΚΗ ΠΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ NASOPURE®;

• όλοι όσοι πάσχουν από:

– γρίπη και κρυολόγημα

– αλλεργίες

– χρόνιες ρινίτιδες

– ρινική συμφόρηση

– ρινική καταρροή

– ιγμορίτιδα

– πονόλαιμο

– άσθμα

• όσοι ροχαλίζουν

• όσοι ζούν σε μολυσμένο περιβάλλον

• οι καπνιστές

• οι έγκυες (ρινίτιδα εγκυμοσύνης) και οι θηλάζουσες

• τα παιδιά από 2 ετών και άνω

• οι αθλητές που κάνουν χρήση ρινικών φαρμακευτικών spray για καλύτερη απορρόφηση

• όσοι έχουν προβλήματα στην ανατομία της μύτης ή τραυματισμό ή έχουν χειρουργηθεί

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΙΝΙΚΗΣ ΠΛΥΣΗΣ

Η συμβολή της ρινικής πλύσης στη βελτίωση της υγείας είναι γνωστή εδώ και αιώνες.

Η ρινική πλύση είναι αρχαία Αγιουρβεδική τέχνη γνωστή ως Jalaneti, η οποία επακριβώς σημαίνει “ρινικός καθαρισμός”στα Σανσκριτικά. Παραδοσιακά η συσκευή neti, χρησιμοποιήθηκε από τους Yogi εδώ και αιώνες, για την έγχυση αλατισμένου νερού στο ρουθούνι με αποτέλεσμα την έξοδό του, μέσω των ρινικών κοιλοτήτων, από το αντίθετο ρουθούνι.

Στη Δύση οι γιατροί άρχισαν να γνωρίζουν και να μελετούν τις ευεργετικές ιδιότητες του ρινικού καθαρισμού πριν από περίπου έναν αιώνα. Ο Alfred Laskiewicz, επικεφαλής του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου του Πόζναν (1932 – 1939), περιέγραψε τους τρόπους εφαρμογής της αρχαίας αυτής μεθόδου “ρινικής άρδευσης” για την πρόληψη και τη διατήρηση της γενικής υγείας και τη θεραπεία δαιφόρων παθήσεων.

Σε όλες τις κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί για τα οφέλη του ρινικού καθαρισμού, έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες αναλογίες μειγμάτων άλατος-νερού, όπως ισότονα, υπέρτονα, με ρυθμισμένο pH ή όχι, ακόμα και διαλύματα αντιβιοτικών ή βοτάνων. Όλες οι επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη της “ρινικής άρδευσης”. Τα υπέρτονα ρυθμισμένου pH διαλύματα παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις θεραπείες της ρινικής συμφόρησης, στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων σωματιδίων και στην αντιμετώπιση της ιγμορίτιδας, ενώ τα ισότοτνα ρυθμισμένα διαλύματα χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς, κυρίως για προληπτική καθημερινή χρήση.

Σήμερα στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές που έχουν σχεδιασθεί για να καταστήσουν τον ρινικό καθαρισμό γρηγορότερο, ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό. Η συσκευή Nasopure® είναι η ορθότερα σχεδιασμένη συσκευή ρινικής πλύσης – η πλέον βελτιωμένη, σύγχρονη αντιγραφή του neti.

To Nasopure® επομένως αποτελεί την ιδανικότερη συσκευή ρινικής πλύσης σήμερα. Έχει σχεδιαστεί απο τη Δρ. Hana, Αμερικανίδα παιδίατρο με 25 χρόνια εμπειρία στη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων με χρόνιες παθήσεις της μύτης και των αυτιών. Αλλεργιολόγοι, γενικοί γιατροί, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, ωτορινιλαρυγγολόγοι, παιδίατροι, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστήμονες υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν διαπιστώσει ότι η μέθοδος της Δρ. Hana είναι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική. Το όραμα και η αποστολή της Δρ. Hana είναι η ενημέρωση – εκπαίδευση των ασθενών σε όλο τον κόσμο, για τα οφέλη του ρινικού καθαρισμού με απώτερο σκοπό τη μείωση της χρήσης χημικών φαρμάκων και την αποφυγή, όσο το δυνατό, των παρενεργειών τους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ DR. HANA

Η Hana R. Solomon, MD, γνωστή ως “Δρ. Hana” είναι πιστοποιημένη παιδίατρος και πρόεδρος της εταιρείας BeWell Ηealth LLC. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Missouri – Τμήμα Iατρικής στην πόλη Columbia το 1986 και ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Παιδιατρική στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 1989. Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Δρ. Hana ασκεί την Παιδιατρική στο Ιατρική Κλινική Solomon στην πόλη Κολούμπια [Columbia] του Μιζούρι [Missouri].

Η Δρ. Hana ξεκίνησε τη “BeWell Ηealth” τον Ιανουάριο του 2001. Το κορυφαίο προϊόν της εταιρείας είναι το πλέον καινοτόμο σύστημα ρινικής πλύσης Nasopure®, το οποίο έχει βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να διατηρήσουν την υγεία των ρινικών κοιλοτήτων τους και των ιγμορείων τους, με φυσικό τρόπο.

Η BeWell Ηealth προωθεί ενεργά και παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απλή, δοκιμασμένη στον χρόνο διαδικασία που ονομάζεται ρινική άρδευση. Επιστημονικές μελέτες τεκμηριώνουν ότι η ρινική πλύση βοηθά στην υγεία των ρινικών κοιλοτήτων, συρρικνώνει τις διογκωμένες-πρησμένες μεμβράνες, συμβάλλει στην πρόληψη των μολύνσεων, μειώνει την εξάρτηση από χημικά φάρμακα ενώ είναι ασφαλής και εύκολη, χωρίς παρενέργειες.

Το Nasopure® είναι το φυσικό αποτέλεσμα της επικέντρωσης της Δρ. Hana στην υποστήριξη των ασθενών μέσω της εκπαίδευσης και της πρόληψης των ασθενειών. Το πάθος της για την εκπαίδευση των καταναλωτών είναι η κινητήρια δύναμη για τη BeWell Ηealth. Το νέο βιβλίο της Δρ Hana «Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΙΝΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΦΙΛΤΡΟ» είναι ο ιδανικότερος οδηγός για τη φροντίδα της μύτης. Έχει αποδειχθεί ότι η Δρ Hana είναι από τους κορυφαίους ειδικούς σχετικά με την υγεία της ρινικής κοιλότητας στον κόσμο.

Όλες οι επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη της “ρινικής άρδευσης”. Τα υπέρτονα ρυθμισμένου pH διαλύματα παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις θεραπείες της ρινικής συμφόρησης, στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων σωματιδίων και στην αντιμετώπιση της ιγμορίτιδας, ενώ τα ισότονα ρυθμισμένα διαλύματα χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς, κυρίως για προληπτική καθημερινή χρήση.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ NASOPURE®

Ορισμένοι κατασκευαστές συσκευών ρινικής πλύσης ισχυρίζονται ότι οι συσκευές τους καθαρίζουν αποτελεσματικά τις ρινικές κοιλότητες, αλλά το Nasopure® είναι το μόνο που ενώ καθαρίζει τη μύτη, ταυτόχρονα διευκολύνει τις ρινικές κοιλότητες να αποστραγγίζονται φυσικά. Αυτό καλείται “Nasopure® effect” («αποτέλεσμα του Nasopure®»).

Ο πιο αποτελεσματικός ρινικός καθαρισμός, η παράλληλη έκπλυση των μικρών τριχιδίων της μύτης που όταν καθαρίσουν μπορούν να λειτουργήσουν ξανά σαν φυσικά φίλτρα παρεμποδίζοντας την είσοδο στον οργανισμό των μικροβίων καθώς και η εφαρμογή του νόμου της φυσικής που καλείται “θεώρημα Bernoulli”, εξηγούν γιατί το Nasopure® χαρακτηρίζεται από τον επιστημονικό κόσμο ως “το αποτελεσματικότερο, ασφαλέστερο, επιστημονικά τεκμηριωμένο σύστημα ρινικών πλύσεων”.

Εφαρμογή του θεωρήματος του Bernoulli αποτελεί το παράδειγμα ενός γρήγορα κινούμενου ποταμού που παρασύρει ένα πιο αργό ποτάμι μέσα στη ροή του. Γι’ αυτό παρατηρούμε μικρά ρυάκια να παρασύρονται μέσα στη γρηγορότερα κινούμενη ροή των μεγάλων ποταμών. Το διάλυμα που εγχύεται από το Nasopure® στις ρινικές κοιλότητες είναι το ποτάμι που δημιουργείται κάθε φορά που καθαρίζεται η μύτη. Οι ρινικές κοιλότητες είναι στάσιμες λιμνούλες με πολύ μικρές εξόδους που τους επιτρέπουν να στραγγίζουν μέσα στην μύτη. Όταν το αλατούχο διάλυμα ρέει ανάμεσα από τις μικρές αυτές εξόδους, δημιουργεί χαμηλής πίεσης ροή η οποία παρασύρει προς τα έξω το περιεχόμενο των ιγμορείων (ρινικών κοιλοτήτων), ακριβώς όπως ένα γρήγορα κινούμενο ποτάμι θα παρέσυρε το νερό μιας μικρής λίμνης.

Θεώρημα Bernoulli

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Nasopure® είναι ότι ο χρήστης ελέγχει την ασκούμενη πίεση στη συσκευή και την ταχύτητα της ροής του διαλύματος. Όταν  η ρινική κοιλότητα και τα αυτιά φλεγμαίνουν, ίσως χρειάζεται να πιέζεται πολύ ελαφρά η συσκευή ώστε να μην ερεθίζονται οι ήδη επιβαρυμένοι ιστοί. Για να εφαρμοσθεί το θεώρημα Bernoulli κατά τον ρινικό καθαρισμό είναι απαραίτητο να κατευθυνθεί η ροή του διαλύματος παράλληλα με τη βάση της ρινικής κοιλότητας ώστε να είναι δυνατό να ρέει το διάλυμα περνώντας από τα ρινικά ανοίγματα και να δημιουργεί διαφορική πίεση η οποία αποστραγγίζει το περιεχόμενο των παραρρίνιων κόλπων. Αν διοχετευθεί με μεγάλη ταχύτητα το διάλυμα προς τα επάνω, αντί για πίσω, στοχεύονται απ’ ευθείας οι πόροι των παραρρίνιων κόλπων, ο ρινοδακρυικός πόρος και η ευσταχιανή σάλπιγγα που ανήκουν στη ρινική κοιλότητα. Είναι σαν να κατευθύνει κανείς τη ροή του ορμητικού ποταμού ακριβώς στην είσοδο της μικρής λίμνης, κατάσταση η οποία όχι μόνο μπορεί να παρεμποδίσει την έξοδο της ροής, αλλά και να προκαλέσει παροδική αίσθηση δυσφορίας καθώς το υγρό σπρώχνεται με πίεση μέσα σε πολύ μικρή περιοχή (φαινόμενο που παρατηρείται κατά τη χρήση σύριγγας και άλλων συσκευών). Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει σχεδιαστεί η συσκευή Nasopure® με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεται η ροή προς την αποτελεσματική και πιο ασφαλή κατεύθυνση.

Ίσως δεν μπορεί ο καθένας να κατανοήσει το θεώρημα Bernoulli, αλλά είναι βέβαιο ότι όλοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον μοναδικό και επιστημονικά βασισμένο σχεδιασμό της συσκευής Nasopure®.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ NASOPURE®;

Το Nasopure® προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης ενός εναλλακτικού στα χημικά φάρμακα συστήματος ρινικού καθαρισμού ώστε να καταστεί η ρινική πλύση τόσο εύκολη και απλή όσο το πλύσιμο των δοντιών. Η μύτη είναι το φίλτρο του σώματος που προστατεύει από τις ασθένειες. Αν παραμένει καθαρή, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ NASOPURE®;  (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συσκευή Nasopure® είναι πατενταρισμένη και σχεδιασμένη για να καθαρίζει τη μύτη αποτελεσματικά. Είναι το σύγχρονο neti. Το μοναδικό υπό γωνία μαλακό στόμιο της συσκευής επιτρέπει με φυσική θέση της κεφαλής και του λαιμού να επιτυγχάνεται η ιδανική ρινική πλύση. Η εύκαμπτη συσκευή επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο της πίεσης του διαλύματος κατά τη διαδικασία του καθαρισμού της μύτης από ένα ελαφρύ ξέβγαλμα μέχρι και το συνεχές πλημμύρισμα με αλατόνερο. Το Nasopure® είναι επίσης ιδανικό για τα παιδιά.

Τα βήματα χρήσης του Nasopure® είναι:

1. Tο φακελάκι ρυθμισμένου άλατος αδειάζεται στη συσκευή και προστίθεται φυσιολογικός ορός ή νερό που έχει αρχικά βράσει για 2-3 λεπτά και αφεθεί στη συνέχεια να φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Tο καπάκι βιδώνεται (το καπάκι να πλένεται μετά από κάθε χρήση).

3. H συσκευή πλένεται με υγρό πιάτων. Αφού στεγνώσει καλά η συσκευή, μπορεί να παρασκευαστεί το νέο διάλυμα.

4. Tο κεφάλι πρέπει να παραμένει σε ευθεία κοιτάζοντας μπροστά.

5. Tο στόμιο τοποθετείται μέσα στο ένα ρουθούνι στοχεύοντας προς τα πίσω (προς τον λαιμό και όχι προς τα μάτια), δηλαδή το στόμιο θα πρέπει να μην κατευθύνεται προς τα επάνω – ανοδικά (βλ. εικόνα απο κάτω).

6. Η συσκευή πιέζεται ελαφρά ενώ ταυτόχρονα συγκρατείται για λίγο η αναπνοή.

7. Το περιεχόμενο διάλυμα “πλημμυρίζει” τη μύτη, κάνει αναστροφή (u-turn) στο πίσω μέρος του λαιμού και εξέρχεται από το αντίθετο ρουθούνι. Κατά τις πρώτες χρήσεις του υπέρτονου διαλύματος μπορεί να παρατηρηθεί ελαφρά αίσθηση καψίματος των βλεννογόνων αλλά σταδιακά εξαφανίζεται κατά τις επόμενες χρήσεις.

8. Το στόμιο εφαρμόζεται στη συνέχεια στο άλλο ρουθούνι και επαναλαμβάνεται η διαδικασία.

9. Η μύτη αφήνεται να στραγγίξει φυσικά.

10. Το αντίθετο ρουθούνι (από αυτό που εφαρμόζεται το στόμιο) δεν πρέπει να μπλοκάρεται ή να πιέζεται.

Εάν υπάρχει ρινική συμφόρηση στο ένα ρουθούνι, συστήνεται να πλένεται ελαφρά μόνο η μπλοκαρισμένη περιοχή. Καθώς συνεχίζεται η πλύση (με το υπέρτονο διάλυμα) οι διογκωμένες μεμβράνες αρχίζουν να συρρικνώνονται. Η πλύση μόνο στο μπλοκαρισμένο ρουθούνι μπορεί να απαιτείται για αρκετές ημέρες ώστε να συρρικνωθούν οι πρησμένες μεμβράνες, αφήνοντας τελικά το διάλυμα να εξέλθει από το ανοιχτό ρουθούνι. Στην περίπτωση αυτή να μην εφαρμόζεται πρόσθετη πίεση στο διάλυμα κατά την πλύση (προσπαθώντας να επιτευχθεί η εκροή του διαλύματος από το άλλο ρουθούνι).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ

solution-guide

Ισότονο διάλυμα: το ισότονο διάλυμα έχει την ίδια συγκέντρωση άλατος με αυτή των σωματικών υγρών. Προτείνεται κυρίως για προληπτική καθημερινή χρήση.

Υπέρτονο διάλυμα: το υπέρτονο διάλυμα έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση άλατος από τα σωματικά υγρά.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ NASOPURE®

• H πλύση με το Nasopure® να μην πραγματοποιείται αμέσως πριν τον ύπνο ή πριν από κάποια δραστηριότητα καθώς το διάλυμα μπορεί να τρέχει από το ρουθούνι αρκετά λεπτά μετά τον καθαρισμό.

• H ποσότητα άλατος να μειώνεται εάν υπάρχει αίσθηση καψίματος και να αυξάνεται σταδιακά κατά τις επόμενες πλύσεις.

• H κάθε συσκευή Nasopure® να χρησιμοποιείται από έναν χρήστη.

• H συσκευή να αντικαθίσταται κάθε 6 μήνες.

• H πλύση με το Nasopure® να εφαρμόζεται πριν από τη χρήση των συνταγογραφούμενων ρινικών spray για να αυξηθεί η δραστικότητα και η απορρόφησή τους.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ NASOPURE® ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Χρήση του Nasopure® σε ασθματικούς ασθενείς

Η πιο σύγχρονη, φυσική και ολιστική μέθοδος σε κάθε θεραπευτικό σχήμα αντιμετώπισης του άσθματος είναι η εφαρμογή ρινικών πλύσεων. Το άσθμα είναι χρόνια φλεγμονώδης ασθένεια η οποία προσβάλλει τις αεροφόρους οδούς. Στους ασθματικούς ασθενείς τα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών, φλεγμαίνουν και φράσσονται από παχύρρευστη βλέννα. Μερικά ευρήματα κατά τη φυσική εξέταση αυξάνουν την πιθανότητα ύπαρξης άσθματος. Το οίδημα του ρινικού βλεννογόνου, οι αυξημένες ρινικές εκκρίσεις και οι ρινικοί πολύποδες συχνά απαντώνται σε ασθενείς με αλλεργικό άσθμα, οι οποίοι τείνουν να αντιδρούν έντονα σε ουσίες που έχουν αλλεργιογόνο δράση. Όταν οι αεραγωγοί αντιδρούν στην παρουσία ερεθιστικών παραγόντων γίνονται πιο στενοί, παράγουν περισσότερη βλέννα και μικρότερη ποσότητα αέρα κυκλοφορεί μέσω των πνευμονικών ιστών. Αυτό προκαλεί συμπτώματα όπως βήχα, ασθματική αναπνοή, συριγμό, σφίξιμο στο στήθος, άγχος, ανησυχία τα οποία επιδεινώνονται κυρίως το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Εικόνα 1: Βρογχιόλια σε φυσιολογικές συνθήκες και σε ασθματική κρίση

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα βρογχιόλια τόσο των υγιών οργανισμών, όσο και των ασθματικών ασθενών, είναι επικαλυμμένα εσωτερικά με λεπτό βλεννογόνο και οι μύες τους είναι χαλαροί (εικόνα 1). Κατά την ασθματική κρίση, οι μύες αρχίζουν να συσπώνται, ο βλεννογόνος παρουσιάζει οίδημα και παράγει τόσο μεγάλη ποσότητα εκκριμάτων που τα βρογχιόλια φράσσονται. Οι πιο κοινοί ερεθιστικοί παράγοντες για την “πυροδότηση” της ασθματική κρίσης είναι:

 • τα λεγόμενα “αλλεργιογόνα”
 • τα ακάρεα
 • οι ρύποι
 • η γύρη από τα δέντρα
 • η σκόνη
 • το γρασίδι
 • οι τρίχες ζώων
 • ο καπνός του τσιγάρου
 • η μόλυνση του αέρα
 • το κρύο και οι αλλαγές του καιρού
 • οι δυνατές μυρωδιές (βάψιμο ή μαγείρεμα)
 • τα αρωματισμένα προϊόντα
 • οι δυνατές συναισθηματικές καταστάσεις- εκφράσεις
 • το στρες
 • τα φάρμακα
 • τα θειώδη στα τρόφιμα (ξηρά φρούτα) ή στα ποτά (κρασί)
 • τα χημικά στο εργασιακό περιβάλλον

Η πρόληψη θεωρείται σημαντικό μέρος κάθε πλάνου κατά του άσθματος και περιλαμβάνει κυρίως την αποφυγή των αναγνωρισμένων ουσιών που “πυροδοτούν” την ασθματική κρίση. Σε κάθε παιδί ηλικίας 2 ετών και άνω που έχει παρουσιάσει έστω και ένα ασθματικό επεισόδιο πρέπει να εφαρμόζεται η διαδικασία της ρινικής πλύσης, διατηρώντας το σημαντικό αυτό φίλτρο αέρα καθαρό από αλλεργιογόνα και σκόνη.

Εάν υπάρχει ρινική συμφόρηση σε ασθματικούς ασθενείς, η εισπνοή γίνεται από το στόμα με αποτέλεσμα να παρακάμπτεται το φιλτράρισμα και το ζέσταμα του εισπνεόμενου αέρα. Με τον τρόπο αυτό ο αφιλτράριστος, κρύος αέρας επιβαρύνει τα βρογχιόλια, αυξάνεται η φλεγμονή και η υπερ-αντιδραστικότητα των αεροφόρων οδών, με αποτέλεσμα την έντονη συστολή των αναπνευστικών μυών και την αύξηση παραγωγής βλέννης – παχύρευστου εκκρίματος που φράσσει τους αεραγωγούς. Για κάθε ένα από τα παραπάνω συμπτώματα συνταγογραφούνται και οι αντίστοιχες χημικές φαρμακευτικές ουσίες.

Η διαφορά κατά την ολιστική προσέγγιση του προβλήματος έγκειται στο ότι είναι σημαντικό να εκτιμάται κάθε φορά κατά την ιατρική εξέταση η κατάσταση των ρινικών κοιλοτήτων. Χωρίς την καταγραφή της κατάστασης αυτών των περιοχών το άσθμα είναι μόνο μερικά θεραπεύσιμο. Στην πραγματικότητα όταν οι ανώτερες αναπνευστικές οδοί διατηρούνται καθαρές και ελεύθερες από ερεθιστικές ουσίες, το άσθμα παραμένει ήπιο. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών η καθημερινή πρακτική πολλών γιατρών που συνιστούν ρινικές πλύσεις σε ασθματικούς ασθενείς έχει δείξει ότι ο καλός ρινικός καθαρισμός μειώνει κατά πολύ τα επεισόδια ασθματικών κρίσεων και επιπλέον ελαττώνεται κατά πολύ η εξάρτηση από τα χημικά φάρμακα όταν οι ρινικές πλύσεις γίνονται καθημερινά.

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ NASOPURE® ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΩΤΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Οι ωτικές λοιμώξεις είναι η κυριότερη αιτία επίσκεψης των παιδιών στον παιδίατρο και ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από αυτές έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι αιτίες είναι αρκετές και περιλαμβάνουν κυρίως τη χρήση μπιμπερό, την αύξηση των αλλεργιών, την αύξηση της περιβαλλοντικής μόλυνσης, την αύξηση του αριθμού των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και την έκθεσή τους στον καπνό του τσιγάρου. Τα αγόρια αναπτύσσουν ωτικές μολύνσεις πιο συχνά από ότι τα κορίτσια χωρίς να είναι ξεκάθαρο το γιατί. Κάθε ένας που αντιμετωπίζει τη δυσανεξία στα αυτιά που προκαλείται από τις μεταβολές της ατμοσφαιρικής πίεσης κατά τις αεροπορικές πτήσεις ή τη ρινική συμφόρηση από το κρυολόγημα που ακολουθήθηκε από “βούλωμα” των αυτιών γνωρίζει την αίσθηση που προκαλείται από τη δυσλειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγας. Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα συνήθης στα παιδιά συγκριτικά με τους ενηλίκους λόγω της στενότερης και οριζόντια προσανατολισμένης ευσταχιανής σάλπιγγας (βλ. Εικόνα 2).

Εικόνα 2

Τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες ρινίτιδες μπορεί να αισθάνονται έτσι συνεχώς. Αντιλαμβάνονται πάντα τον κόσμο να ηχεί συγκαλυμμένος και δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι συχνά δεν μπορούν να μιλήσουν καθαρά.

Η πιο κοινή αιτία δυσλειτουργίας και απόφραξης της ευσταχιανής σάλπιγγας είναι οι αλλεργίες και οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος που προκαλούν οίδημα του αυλού της. Οι κλασσικοί γιατροί χορηγούν αντισταμινικά φάρμακα για να αποξηράνουν τις εκκρίσεις και ρινικά αποσυμφορητικά για να καθαρίσουν τις ρινικές διόδους. Ωστόσο τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα από αυτά τα δυο είδη φαρμάκων μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, κυρίως στα παιδιά.  Οι γονείς απογοητευμένοι έρχονται σε απόγνωση, ψάχνοντας για δραστικές θεραπείες των επαναλαμβανόμενων ωτικών λοιμώξεων. Η κλινική πρακτική έχει καταγράψει περιπτώσεις παιδιών τα οποία με καθημερινές ρινικές πλύσεις ανέκτησαν σε δύο εβδομάδες την αίσθηση της ακοής.

Οι ωτικές μολύνσεις είναι οι πιο συχνές μολύνσεις στα παιδιά αλλά η χορήγηση αντιβιοτικών δεν είναι πάντα απαραίτητη. Επί χρόνια οι παιδίατροι συνταγογραφούσαν σχεδόν αυτόματα αντιβιοτικά όταν οποιοδήποτε έκκριμα ανιχνευόταν στην κοιλότητα του μέσου ωτός.

Πρόσφατα η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία (American Academy of Pediatrics) αναγνώρισε ότι τα συχνά χορηγούμενα αντιβιοτικά μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή και προτείνουν νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Έλεγχος και αναμονή είναι η νέα προσέγγιση στις περισσότερες ωτικές λοιμώξεις. Όπως και στο παρελθόν εξαρτάται από τον παιδίατρο η τελική απόφαση για την αναγκαιότητα ή όχι της χορήγησης αντιβιοτικών. Οι οδηγίες αυτές θα συνεισφέρουν σημαντικά στην προσπάθεια μείωσης της κατάχρησης αντιβιοτικών ουσιών και κατ΄ επέκταση στην ελάττωση – περιορισμό της ανάπτυξης ανθεκτικών στελεχών μικροβίων.

Η ρινική πλύση με υπέρτονο διάλυμα προτείνεται πλέον ως η πρώτη επιλογή θεραπείας, καθώς είναι ασφαλέστερη και συχνά πιο δραστική σε σύγκριση με τα φάρμακα. Η φυσική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των ωτικών μολύνσεων ξεκινά και τελειώνει με πολλά υγρά. Πολλά υγρά, πολύ έκθεση στην υγρασία (μπάνιο κλπ) και καθαρισμός των ρινικών διόδων.

Νέες κλινικές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι παιδιά που καθαρίζουν συχνά τη μύτη τους δεν αναπτύσσουν ωτίτιδες.

Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία υποστηρίζει τη μη χορήγηση αντιβιώσεων στα παιδιά εκτός εάν αυτά  είναι πολύ άρρωστα, εμπύρετα ή πολύ μικρά.

Για τη μείωση του κινδύνου ωτικών λοιμώξεων θα πρέπει:

• να προτιμάται ο θηλασμός από τη χρήση μπιμπερό

• να αποφεύγεται η έκθεση του παιδιού στον καπνό του τσιγάρου

• να προλαμβάνονται οι αλλεργίες διατηρώντας τον χώρο διαβίωσης λιγότερο εκτεθειμένο σε αλλεργιογόνα.

• να καταναλώνονται υγιεινά, ακατέργαστα τρόφιμα

• να αποφεύγονται οι παιδικοί σταθμοί για παιδιά μικρότερα των 2 ετών

• να διατηρείται η μύτη καθαρή

• να αποφεύγονται τα φάρμακα που ξηραίνουν και συμπυκνώνουν τις βλέννες, όπως τα αντισταμινικά

• να διατηρείται η ενυδάτωση, αποφεύγοντας την κατανάλωση σακχαρούχων χυμών (διδάξτε το παιδί σας να πίνει νερό)

• να τοποθετούνται ζεστά-υγρά επιθέματα (κομπρέσες) στο αυτί για 20 λεπτά κάθε λίγες ώρες

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ NASOPURE® ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑΣ

Στις περιπτώσεις χρόνιας ιγμορίτιδας οι ρινικοί βλεννογόνοι είναι διογκωμένοι και η απομάκρυνση των εκκρίσεων παρεμποδίζεται, οι βλέννες συσσωρεύονται και η φλεγμονή εγκαθίσταται. Η φυσική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της χρόνιας ιγμορίτιδας είναι η εξής:

• συρρίκνωση του οιδήματος των μεμβρανών (πλύση με υπέρτονο διάλυμα)

• ρευστοποίηση της πηκτής βλέννας (πλύση με υπέρτονο διάλυμα)

• απομάκρυνση των ερεθιστικών αλλεργιογόνων (πλύση με υπέρτονο διάλυμα)

• βελτίωση της ικανότητας φιλτραρίσματος των ρινικών τριχών (πλύση με υπέρτονο διάλυμα)

• εξόντωση των μυκήτων, ιών, βακτηρίων (πλύση με υπέρτονο διάλυμα)

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ NASOPURE® ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

Η ρινική συμφόρηση, το κοινό συνάχι, η καταρροή, το άσθμα και οι οφειλόμενες στην εγκυμοσύνη μεταβολές της ρινικής λειτουργίας αποτελούν καταστάσεις που προκαλούν έντονη δυσφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ, τα συμπτώματα επιδεινώνονται κατά πολύ παρεμποδίζοντας το βαθύ αναζωογονητικό ύπνο.

Ίσως η δυσκολότερη και πιο επίμονη παθολογική διαταραχή ύπνου είναι το ροχαλητό. Αποτελεί κοινό πρόβλημα και επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας που μη έχοντας βαθύ αναζωογονητικό ύπνο, νοιώθουν κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και αισθάνονται αμήχανοι από την ενόχληση που προκαλούν στους γύρω τους.

Το ροχαλητό είναι ο θόρυβος που παράγεται κατά την εισπνοή στη διάρκεια του ύπνου.

Γενικά οι διαταραχές της αναπνοής που σχετίζονται με τον ύπνο αποδίδονται στη στένωση των ανώτερων αεραγωγών κατά τη διάρκεια του ύπνου, λόγω μεταβολών στη θέση, του μυϊκού τόνου και της υπερτροφίας ή χαλαρότητας των μαλακών ιστών.

Η απογοήτευση σχετικά με τη θεραπεία του πρωτοπαθούς ροχαλητού οφείλεται, εν μέρει, στην έλλειψη φαρμακευτικών επιλογών. Οι περισσότερες παρεμβάσεις στοχεύουν στη βελτίωση της ροής του αέρα μέσω του ρινοφάρυγγα και του στοματοφάρυγγα.

Η ρινική πλύση, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση ή ακόμα και στην εξάλειψη του ροχαλητού.

Η ρινική πλύση πριν το βραδινό ύπνο, καθαρίζει και ενυδατώνει τους ρινικούς ιστούς, ανακουφίζει από τη ρινική συμφόρηση και εξασφαλίζει το άνοιγμα των ρινικών διόδων και την ελεύθερη ροή μεγαλύτερης ποσότητας αέρα κατά την εισπνοή. Η συχνή καθημερινή πλύση της μύτης μπορεί τελικά να κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός αναζωογονητικού βραδινού ύπνου και ενός δυσάρεστου πρωινού ξυπνήματος.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΥΣΕΩΝ NASOPURE®

• Όποιος επιθυμεί να διατηρήσει την υγεία των ιγμορείων του με φυσικό τρόπο

• Όποιος είναι εκτεθειμένος σε ερεθιστικούς, μολυσματικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες

• Όποιος είναι μεγαλύτερος των 2 χρόνων

• Καθημερινά για τη διατήρηση της υγείας των ρινικών κοιλοτήτων, των ιγμορείων και των αυτιών

• Κατά την περίοδο αλλεργιών, κρυολογημάτων και γρίπης

• Με τις πρώτες ενδείξεις ρινικής συμφόρησης

• Αμέσως μετά την έκθεση σε ερεθιστικούς και λοιμωξιογόνους παράγοντες και ρύπους

• Πριν από τη χρήση συσκευών CPAP για την υπνική άπνοια

• Για την απομάκρυνση της ρινικής βλέννας και των υπολειμμάτων

• Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

• Άνετα ξεπλένει τις ερεθιστικές ουσίες, τα σωματίδια και τη βλέννα χωρίς να μολύνει τις κοιλότητες των ιγμορείων

• Αναζωογονεί ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και απαλύνει τις ρινικές κοιλότητες. Η πατενταρισμένη σχεδίαση επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο της πίεσης και της ροής του διαλύματος

• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ντούς ή στον νεροχύτη, ενώ μια γεμάτη συσκευή μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες

• Εξαλείφει το αίσθημα πνιγμού που προκαλείται από άλλες συσκευές

• Προτείνεται από αλλεργιολόγους, οικογενειακούς γιατρούς, παιδιάτρους, ωτορινολαρυγγολόγους, φαρμακοποιούς και νοσηλευτές

• Είναι οικονομικό, άνετο και εύκολο στη χρήση

• Μεταφέρεται εύκολα

Το μοναδικό μείγμα άλατος του Nasopure® δημιουργεί ρυθμισμένο διάλυμα άλατος με τη μεγαλύτερη δυνατή περιεκτικότητα σε αλάτι το οποίο ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη ρευστοποίηση της βλέννης και τη μείωση του οιδήματος, ενώ ελαχιστοποιεί κάθε αίσθηση καψίματος κατά την πλύση.  Επιπρόσθετα, η χρήση του ρυθμισμένου διαλύματος δείχνει να επιταχύνει αποτελεσματικά τη διάρκεια επούλωσης και θεραπείας των πληγωμένων και ερεθισμένων ιστών του ρινικού βλεννογόνου.
Όχι. Το ρυθμισμένο μείγμα στα φακελάκια δεν λήγει αν φυλάσσεται σε ξηρό μέρος. Το υπέρτονο διάλυμα που παρασκευάζεται μπορεί όπως προαναφέρθηκε να διατηρηθεί για 7 ημέρες. Το ισότονο διάλυμα είναι καλό να ανανεώνεται κάθε ημέρα.
Για πρόληψη: Μία πίεση της συσκευής σε κάθε ρουθούνι μία φορά την ημέρα ή μετά από κάθε επαφή με ερεθιστικούς παράγοντες.

Μέτρια ρινική συμφόρηση: Μία πίεση της συσκευής σε κάθε ρουθούνι δύο φορές την ημέρα.

Σοβαρή ρινική συμφόρηση ή μόλυνση: Μία πίεση της συσκευής σε κάθε ρουθούνι 3 ή 4 φορές την ημέρα.

Το περιεχόμενο ενός ολόκληρου μπουκαλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια και μόνο πλύση, όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα πηκτών εκκρίσεων.

Σημειώνεται ότι το υπέρτονο διάλυμα είναι καλό να χρησιμοποιείται μέχρι και για μια εβδομάδα ενώ το ισότονο να ανανεώνεται κάθε ημέρα.

Όχι γιατί είναι φυσικό αλατόνερο. Παρόλα αυτά το Nasopure® δεν προορίζεται για κατάποση.
Το διάλυμα μπορεί να παγιδευτεί όταν χρησιμοποιούνται άλλες συσκευές ρινικών πλύσεων αλλά όχι όταν χρησιμοποιείται ορθά – σύμφωνα με τις οδηγίες – η συσκευή Nasopure®. Πρέπει το στόμιο της συσκευής να στοχεύει ΠΑΝΤΑ προς το πίσω μέρος του λαιμού και όχι προς τα μάτια. Με τον τρόπο αυτό, η πλύση είναι απόλυτα ασφαλής, το διάλυμα δεν πλημμυρίζει τις ρινικές κοιλότητες και αποστραγγίζεται φυσικά (από τις ρινικές κοιλότητες).
Όταν κατά την πίεση της συσκευής Nasopure® κρατηθεί για λίγο η αναπνοή δεν καταπίνεται καθόλου αλατόνερο και επομένως δεν επηρεάζονται οι υπερτασικοί.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το όνομα σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα (απαραίτητο)

Το μήνυμά σας (απαραίτητο)

ICP LOGO              logo

Αποκλειστική διάθεση – διανομή: ICP

Μακρυγιάννη 51, 183 45 Μοσχάτο

Τηλ: (30) 210 9408880

Φάξ: (30) 213 0234428

e-mail: info@nasopure.gr