Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΙΝΙΚΗΣ ΠΛΥΣΗΣ

Η συμβολή της ρινικής πλύσης στη βελτίωση της υγείας είναι γνωστή εδώ και αιώνες.

Η ρινική πλύση είναι αρχαία αγιουβερδική τεχνική γνωστή ως Jalaneti, η οποία επακριβώς σημαίνει “ρινικός καθαρισμός”στα Σανσκριτικά. Παραδοσιακά η συσκευή neti, χρησιμοποιήθηκε από τους Yogi εδώ και αιώνες, για την έγχυση αλατισμένου νερού στο ρουθούνι με αποτέλεσμα την έξοδό του, μέσω των ρινικών κοιλοτήτων, από το αντίθετο ρουθούνι.

Στη Δύση οι γιατροί άρχισαν να γνωρίζουν και να μελετούν τις ευεργετικές ιδιότητες του ρινικού καθαρισμού πριν από περίπου έναν αιώνα. Ο Alfred Laskiewicz, επικεφαλής του Τμήματος Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου του Πόζναν (1932 – 1939), περιέγραψε τους τρόπους εφαρμογής της αρχαίας αυτής μεθόδου “ρινικής άρδευσης” για την πρόληψη και τη διατήρηση της γενικής υγείας και τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

Σε όλες τις κλινικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί για τα οφέλη του ρινικού καθαρισμού, έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες αναλογίες μειγμάτων άλατος-νερού, όπως ισότονα, υπέρτονα, ρυθμιστικά ή όχι, ακόμα και διαλύματα αντιβιοτικών ή βοτάνων. Όλες οι επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη της “ρινικής άρδευσης”. Τα ρυθμιστικά διαλύματα υπέρτονου φυσιολογικού ορού παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις θεραπείες της ρινικής συμφόρησης, στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων σωματιδίων και στην αντιμετώπιση της ιγμορίτιδας, ενώ τα ισότονα ρυθμιστικά διαλύματα χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς, κυρίως για προληπτική καθημερινή χρήση.

Σήμερα στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές που έχουν σχεδιασθεί για να καταστήσουν τον ρινικό καθαρισμό γρηγορότερο, ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό. Η συσκευή Nasopure® είναι η ορθότερα σχεδιασμένη συσκευή ρινικής πλύσης – η πλέον βελτιωμένη, σύγχρονη εκδοχή του αγιουβερδικού σκεύους ρινικής πλύσης – neti.

To Nasopure® επομένως αποτελεί την ιδανικότερη συσκευή ρινικής πλύσης σήμερα. Έχει σχεδιαστεί απο τη Δρ. Hana, Αμερικανίδα παιδίατρο με 25 χρόνια εμπειρίας στη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων με χρόνιες παθήσεις της μύτης και των αυτιών. Αλλεργιολόγοι, γενικοί γιατροί, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, παιδίατροι, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστήμονες υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν διαπιστώσει ότι η μέθοδος της Δρ. Hana είναι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική. Το όραμα και η αποστολή της Δρ. Hana είναι η ενημέρωση – εκπαίδευση των ασθενών σε όλο τον κόσμο, για τα οφέλη του ρινικού καθαρισμού με απώτερο σκοπό τη μείωση της χρήσης χημικών φαρμάκων και την αποφυγή, όσο το δυνατό, των παρενεργειών τους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ DR. HANA

Η Hana R. Solomon, MD, γνωστή ως “Δρ. Hana” είναι πιστοποιημένη παιδίατρος και πρόεδρος της εταιρείας BeWell Ηealth LLC. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Missouri – Τμήμα Iατρικής στην πόλη Columbia το 1986 και ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Παιδιατρική στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 1989. Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Δρ. Hana ασκεί την Παιδιατρική στην Ιατρική Κλινική Solomon στην πόλη Κολούμπια [Columbia] του Μιζούρι [Missouri].

Η Δρ. Hana ξεκίνησε τη “BeWell Ηealth” τον Ιανουάριο του 2001. Το κορυφαίο προϊόν της εταιρίας είναι το πλέον καινοτόμο σύστημα ρινικής πλύσης Nasopure®, το οποίο έχει βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να διατηρήσουν την υγεία των ρινικών κοιλοτήτων τους και των ιγμορείων τους, με φυσικό τρόπο.

Η BeWell Ηealth προωθεί ενεργά και παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απλή, δοκιμασμένη στον χρόνο διαδικασία που ονομάζεται ρινική άρδευση. Επιστημονικές μελέτες τεκμηριώνουν ότι η ρινική πλύση βοηθά στην υγεία των ρινικών κοιλοτήτων, συρρικνώνει τις διογκωμένες-πρησμένες μεμβράνες, συμβάλλει στην πρόληψη των μολύνσεων, μειώνει την εξάρτηση από χημικά φάρμακα ενώ είναι ασφαλής και εύκολη, χωρίς παρενέργειες.

Το Nasopure® είναι το αποτέλεσμα της επικέντρωσης της Δρ. Hana στην υποστήριξη των ασθενών μέσω της εκπαίδευσης και της πρόληψης των ασθενειών. Το πάθος της για την εκπαίδευση των καταναλωτών είναι η κινητήρια δύναμη για τη BeWell Ηealth. Το νέο βιβλίο της Δρ Hana «Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΙΝΙΚΗΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΦΙΛΤΡΟ» είναι ο ιδανικότερος οδηγός για τη φροντίδα της μύτης. Έχει αποδειχθεί ότι η Δρ Hana είναι από τους κορυφαίους ειδικούς σχετικά με την υγεία της ρινικής κοιλότητας στον κόσμο.

Όλες οι επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη της “ρινικής άρδευσης”. Τα υπέρτονα ρυθμιστικά διαλύματα παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις θεραπείες της ρινικής συμφόρησης, στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων σωματιδίων και στην αντιμετώπιση της ιγμορίτιδας, ενώ τα ισότονα ρυθμιστικά διαλύματα χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς, κυρίως για προληπτική καθημερινή χρήση.